Terrengsykkel

Vi har mange års erfaring med terrengsykkel på sti. Enten det er i skogen, på fjellet eller i en bikepark. Vi kan derfor håndplukke den beste sykkelen til ditt bruk. Uansett nivå, erfaring eller ambisjon, så kan vi hjelpe deg med å finne den sykkelen som passer deg best. Investerer du i en terrengsykkel hos oss, garanterer vi for gode opplevelser

Kontakt oss gjerne eller stikk innom vår fysiske butikk.
Email: butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61270430
Storgata 86, 2615 Lillehammer

Denne ukens bestselgere på nett:


Vårt utvalg av terrengsykler

Hvorfor kjøpe terrengsykkel av oss?

Alle sykler kjøpt i vår nettbutikk blir montert, justert og sikkerhetssjekket, før de blir pakket og sendt.

Vi har over 25 års erfaring med terrengsykkel, både i butikk og egen bruk. Kompetansen vår dekker det faglige og det praktiske ved at vi bruker syklene vi selger. Denne kombinasjonen gjør at vi kan tilby deg de beste produktene til ditt bruk og at du får den beste servicen. Verkstedet vårt er selve hjertet i butikken. Vi har skrudd sykler fra vi startet butikken, og har vært med på utviklingen som har skjedd på sykkelfronten. Vi ser løsninger andre kanskje ikke ser, og vi gir oss ikke før sykkelen er i henhold til vår egen høye standard. I tillegg er vi et autorisert Trek, Cannondale, Bosch og Shimano verksted. Vi tar selvfølgelig servicer på andre merker også.

En terrengsykkel er perfekt for deg som ønsker å utforske naturen på to hjul. Vi har modeller som strekker seg fra helt vanlig grussykling til røffere bruk på rufsete stier. Uansett om du er nybegynner eller syklist på toppnivå, har vi sykler som dekker dine behov. Hvis du er i tvil om hvilken sykkel og størrelse som passer deg best, ikke nøl med å ta kontakt med oss, så hjelper vi deg på vei.
Husk at ved kjøp av terrengsykkel hos oss får du 3 års gratis service inkludert.


Hardtail vs Fulldempet


Dagens sykler er et resultat av mange års utvikling. Flere sykkelmerker er helt i front med innovasjon, og anses som ledende også i andre bransjer med sine innovative løsninger. To av våre merker Trek og Cannondale har i alle år vært ledende aktører i sykkelindustrien. De har blant annet egne ingeniørteam som jobber tett med videreutvikling og innovasjon.


Når vi snakker om hardtail sykler, eller halvdempet sykkel som de også blir kalt, er dette sykler som kun har demper foran i gaffelen. En fulldempet sykkel, har demper foran i gaffelen og i bakrammen.


En enkel huskeregel er at jo mer demping det er i sykkelen, jo tøffere stier og terreng er sykkelen laget for. Vanligvis er en hardtail terrengsykkel ment til finere stier/grusterreng med fokus på effektive tråkk. En hardtail terrengsykkel ruller godt der det ikke er veldig krevende terreng. Ønsker du å bruke en hardtail på rufsete sti krever det mye mer av deg som syklist enn hva det vil gjøre med en fulldempet terrengsykkel.


En fulldempet terrengsykkel er bygd for å tåle røffere terreng og for at syklisten skal håndtere nedkjøringene på en lettere og mer leken måte. Jo mer dempervandring sykkelen har, jo mer er den rettet mot tøffere stier. En fulldempet terrengsykkel vil som regel være litt tyngre enn en hardtail terrengsykkel. Vekt kan derimot variere mye i begge kategorier, også på tvers av kategoriene.

Vi har sykler i begge ender av vektskalaen i begge kategorier, og vil guide deg slik at du finner sykkelen som er perfekt til ditt bruk.Tilbehør til terrengsykkel


Sykkelhjelmer

Sykkelsko

Husk vedlikehold av din terrengsykkel


En ren sykkel er en rask sykkel

Syklene blir skitne etterhvert, og spesielt en terrengsykkel. Hvis du vil holde din sykkelopplevelse på sitt beste etter kjøpet, så er det viktig med jevnlig vask. Husk at din terrengsykkel også trenger litt kjærlighet. Sjekk ut hva mekanikerne våre liker å jobbe med for å opprettholde sine egne sykler like fine som nye:


Størrelse på din terrengsykkel

Det finnes forskjellige størrelser på alle våre modeller. Når vi snakker om størrelse på en terrengsykkel, referer vi til rammestørrelsen. Jo større syklisten er, jo større ramme vil han eller hun trenge. Dette er en av flere faktorer som er viktig å tenke på når du skal kjøpe ny terrengsykkel.


En terrengsykkel har, som andre sykler, justerbart sete. Setet kan justeres opp eller ned, samt fremover og bakover. Når vi justerer setet så justerer vi kun avstanden mellom setet og pedalene. Det som er viktig å tenke på er posisjonen din på sykkelen når du holder i styret. Blir avstanden for lang, vil terrengsykkelen være vanskelig å manøvrere, pluss at det kan føre til unødvendige smerter i rygg og nakke. Blir avstanden for kort vil terrengsykkelen føles veldig liten og knærne vil få en unaturlig bevegelse i tråkket. Dette vil igjen føre til en ustabil terrengsykkel. Geometrien på en terrengsykkel er like viktig som komponentene som sitter på. Når vi snakker om geometri på en terrengsykkel snakker vi om hvordan alle vinkelpunktene er bygget. En terrengsykkel har en helt annen geometri enn f.eks en landeveissykkel. Enkelt og kort forklart: Geometrien er resultatet av mye forskning og testing, og den er forskjellige fra sykkel til sykkel. Syklenes geometri er nøye designet for at sykkelens egenskaper skal kunne utnyttes maksimalt. Det er nettopp derfor det er så viktig å finne frem til riktig størrelse på din nye terrengsykkel.

Alle våre sykkelmerker har lik benevning for sine terrengsykkelmodeller. Syklene finnes i disse størrelsene: XS – S – M – ML – L – XL – XXL. Hvert enkelt merke har forskjellige anbefalinger til sine størrelser, så her må du være obs på at en Trek terrengsykkel i medium vil være annerledes enn en Cannondale terrengsykkel i størrelse medium.


Størrelsesguide til Trek terrengsykkel:


Størrelsesguide til Transition terrengsykkel:


Størrelsesguide til Cannondale terrengsykkel:


Hjulstørrelse

Hvis du har fulgt med på den enorme utviklingen det har vært på terrengsykler de siste årene, så har du helt sikkert fått med deg at hjulstandarden har økt fra 26″ – 27,5″ og 29″. I dag finner vi 26″ hjul på barnesykler og det finnes ingen seriøse produsenter som produserer 26″ hjul til voksen terrengsykkel lengre. Dette skyldes rett og slett at fordelene med 29″ hjul på en terrengsykkel er såpass store at 26″ segmentet har forsvunnet.

Det vil alltid være en diskusjon på hva som er best av 26″, 27,5″ og 29″ på en terrengsykkel. Det vi kan være enige om er at uenigheten som regel oppstår på grunn av forskjellig kjørestil og behov. En terrengsykkel kan brukes til så mangt, alt fra grussykling til røffere bruk i terrenget. En terrengsykkel med 29″ hjul vil være mer flytende i terrenget da inngangsvinkelen på hjulet vil være slakere enn hva inngangsvinkelen på 26″ eller 27,5″. En terrengsykkel med 29″ hjul vil også rulle bedre og lettere. En terrengsykkel med 27,5″ hjul vil oppføre seg litt mer lekent, da det er mindre hjul å dra på.

Med dagens terrengsykkel geometri er det blitt lagt mer vekt på lekenhet og oppreist sittestilling enn det var tidligere. Gary Fisher bikes, som er under TREK Bicykles, var det første kommersielle merket som produserte en hel linje med 29″ terrengsykler.

I vårt sortiment finner vi flere barnesykler med 26″ hjul. Vi har også terrengsykkelmodeller som kommer med såkalt smart size. Det vil si at de minste rammemodellene kommer med 27,5″ hjul, mens resten av størrelsene kommer med 29″. Dette er rett og slett fordi de minste størrelsene blir mer effektive og velproporsjonerte med mindre hjulstørrelse.

Med en terrengsykkel kan du utforske mer. Sykler med store hjul og store dekk som sørger for god fremkommelighet gjør at frihetsfølelsen øker. Visste du at vi også har terrengsykler med el motor? El terrengsykkel er noe av det hotteste på markedet i disse dager. Det er sykler som er designet for å tåle like mye som en vanlig terrengsykkel, men med en motor som hjelper deg når du trenger det. Vi har lang erfaring med el sykler, sjekk gjerne ut våre el sykler her.

Kontakt oss gjerne eller stikk innom vår fysiske butikk.
Email: butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61270430
Storgata 86, 2615 Lillehammer