Barnesykkel

2 til 4 år

4 til 6 år

6 til 8 år

8 til 12 år

Barnesykkel – det sikreste vårtegn

Vi tar barnesykkel på alvor.
“Barn fortjener å ha en sykkel som passer. Ikke for stor og ikke for liten, men sånn akkurat passe, sånn som de voksne har, bare at det er en barnesykkel”
– Matteo 8 år.

Kontakt oss gjerne eller stikk innom vår fysiske butikk.
Email: butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61270430
Storgata 86, 2615 Lillehammer

Kjøper du barnesykkel i vår nettbutikk blir den montert, justert og sikkerhetssjekket, før den blir pakket og sendt.

BARNESYKKEL UTVALG

Barnesykkel fordelt på alder


Husker du følelsen av å være barn når våren slår inn? Sola som varmer mer og mer for hver dag som går. Snøhaugene som blir mindre og mindre og hestehovene som blir flere og flere. Endelig er det lov å kaste jakka, uten å få kjeft. Endelig frem med sommerskoene som er bittelitt enklere å ta på og lettere å løpe med. For ikke å glemme, å få ta frem sykkelen! Den største frihetsfølelsen på lenge. Få sykle så fort man vil, uten jakke og med små sommersko på. Vind i håret, fart under vingene og hele gata ligger der, klar for å utforskes. Nå er tiden her, hvor det er litt lengre lyst, litt mer behagelig uten jakke, og med barnesykkel mellom beina.

For oss mennesker er lek og moro en viktig del av oppveksten. Vi har derfor plukket ut et bredt og solid utvalg av kategorien barnesykkel, alt fra sykler til de aller minste som nettopp har tatt sine første skritt, til større sykler for junioren som søker fart og spenning. Vi fører sykler til barn og junior fra Trek, Cannondale, Nakamura, Diamant og Frog. La dine barn oppleve friheten og eventyrlysten som en riktig og god barnesykkel vil gi!

Tips til valg av barnesykkel

Det kan være vanskelig å velge riktig barnesykkel. Det finnes utallige modeller og sykler i forskjellige størrelser, og prisen på en barnesykkel kan variere mye. 

Når du skal velge barnesykkel er det viktig å tenke sikkerhet og ikke kjøpe en barnesykkel barnet skal vokse inn i. Er en barnesykkel for stor, blir den lang og tung å manøvrere. Er en barnesykkel for liten, vil barnet få problemer med å tråkke beina rundt, som igjen vil gi en ustødig sykkel. Velg en barnesykkel som gir barnet gode opplevelser og lyst til å sykle mer. Velg en barnesykkel som gir trygghet og komfort, en som er enkel og pålitelig å bruke. Sikkerhet og barn, det er to ting som bør henge sammen. Vi er svært opptatt av sikkerhet og velger besvisst kun trygge merkevarer å jobbe med. En barnesykkel skal være designet og produsert med fokus på geometri og kvalitet. Bremser, hjul og resten av sykkelen må ha en viss standard for at vi skal selge det i vår butikk. Sammen med proffesjonell montering, som blir gjort av vårt verksted, er du i trygge hender, når du kjøper barnesykkel hos oss. Husk å gi sykkelen omsorg underveis. Det fortjener både sykkelen og rytteren. Vi hjelper deg gjerne på vårt verksted.

En barnesykkel fortjener også jevnlige servicer

Riktig størrelse på en barnesykkel

Når man skal velge rett størrelse på en barnesykkel, er det vanlig å gå ut i fra hjulstørrelsen. En barnesykkel har hjulstørrelse oppgitt i tommer. Barnesyklene er laget med de ulike hjulstørrelsene både med tanke på passform og ytelsesnivå. Som en tommelfingelregel kan du i utgangspunktet bruke alderen til barnet, for å finne rett barnesykkel. Riktig geomtri er svært viktig for at barnet skal sitte bra på en barnesykkel. Er det lang avstand fra setet til styret, vil barnet måtte strekke seg unødvendig mye, for å nå frem med armene.

Balansesykkel2 – 4 år80 cm – 104 cm
12″2 – 4 år80 cm – 104 cm
16″4 – 6 år104 cm – 120 cm
20″6 – 8 år120 cm – 135 cm
24″8 – 12 år125 cm – 145 cm
26″8 – 12 år125 cm – 145 cm
27.5″ XS10 år og oppover138 cm –

Våre merker


Frog Sykler

Et veldig populært barnesykkel merke. De er godt kjent for å lage lette sykler og modeller som er lett å finne balansen på.  
Frog Bikes er en av de få sykkelprodusentene som har spesialisert seg på barnesykkel. Du finner alt fra balansesykler uten pedaler til landevei og terrengsykler i barnesykkel format.

Trek Sykler

Trek er et stort amerikansk sykkelmerke. Trek lager sykler til alle bruksområder og alt fra topputøvere til hverdagssyklisten. Trek har også et stort fokus på barnesykkel, hvor de jobber ekstremt mye med geometri, riktige deler og vekt. De faktorene sammen, er det som utgjør en bra barnesykkel. Vi har jobbet med Trek i mange år og deres utvikling på barnesykkel segmentet har vært fantastisk, de siste årene.

Nakamura Sykler

Nakamura sykler er satt sammen av komponenter som gir deg det lille ekstra for at du skal få maks ut av syklingen. Bak alle syklene ligger de samme følelsene du har når du sitter på sykkelsetet. Lidenskap, fokus, kvalitet og prestasjon.
Nakamura jobber mye med geometri og vekt og har de siste årene vært ledende på barnesykkel fronten. Modellene vi har plukket frem, er de syklene vi mener passer best til ditt barn. En barnesykkel skal skape gode opplevelser, det gjør syklene fra Nakamura.

Cannondale

Cannondale er et amerikansk sykkelmerke som også er godt kjent internasjonalt. De har mye erfaring med teknologiutvikling av sine produkter og barnesykler er ingen unntak. Cannondale jobber også mye med geometri, vekt og utstyr. Vi mener at med vårt utvalg, får du det råeste innen barnesykkel.

Tilbehør – barnesykkel


Hjelm


Å lære seg å sykle har aldri vært en lett oppgave for et barn. Det utfordrer både balanse og tilliten på seg selv og foreldrene. En riktig barnesykkel skal passe barna dine bra, slik at det ikke blir for vanskelig å kontrollere den. Vi trenger ikke å gjøre oppgaven vanskeligere enn den allerede er for barna.
Det er viktig å ikke kjøpe for stor barnesykkel. For stor barnesykkel fører til ubalanse, samt at den blir vanskeligere å manøvrere som igjen fører til usikkerhet. For liten barnesykkel, vil også gjøre det vondt verre for barn. En for liten barnesykkel vil føre til ustabilitet og possisjonen på sykkelen vil bli unaturlig. Sykler man for lenge med en barnesykkel som er for liten, så kan kneskader også forekomme. Det er viktig å følge med å se når tiden er inne for å bytte ut en barnesykkel til en større. Du kan også lett justere setet etterhvert barnet vokser. Da er det viktig å følge med på vinklene i knærne til barnet når de er på sykkelen. På denne måte kan man justere en barnesykkel ut i fra barnas vekst.
For at barn skal like å sykle, er det viktig at de liker sykkelen de sykler på, og at denne gir trygghet og sykkelglede. Barna vokser i en forrykende fart, men husk regelen som sier at barn skal vokse ut av sykkelen, ikke vokse inn i sykkelen. Ved kjøp av en skikkelig barnesykkel med god kvalitet, blir verditapet mindre når du skal selge sykkelen videre.
Kvaliteten på en barnesykkel bør være av samme kvalitet som på en voksensykkel. Man får ofte det man betaler for og kvalitet koster, men er helt klart med på å løfte opplevelsen hos barn. En barnesykkel skal være med på å øke kvaliteten på opplevelsen og ikke motsatt.

Utveksling og giring kan være utfordrende i starten. En barnesykkel bør ha gode løsninger som tilpasser seg til naturlig opplæring og utvikling av giring. Før du velger å kjøpe en barnesykkel med gir-oppsett, så må du gjør en vurdering på om barnet har god nok motorikk, evner og forståelse til å justere og velge riktig gir. Er det en barnesykkel med gir, er det viktig å finsjustere sjaltern, slik at det blir lett for barnet å nå fram til girsjalterne. Dette er noe vi gjerne fikser for dere i vår butikk ved kjøp av barnesykkel hos oss. Kjøper du barnesykkel på nett, fikser du dette lett selv.


Vær obs på at selv om vi har kategorisert vårt utvalg av barnesykkel på alder, så er det alltid best å sjekke barnets høyde. Barn vokser forskjellig uavhengig av alder. Så sjekk ut alderstabellen, samt høyden på barnet for å finne riktig barnesykkel.

Det er også viktig å tenke på vekt når du skal velge barnesykkel. Barn flest ønsker gjerne å kunne dytte og bære sin barnesykkel selv. Det å kunne løfte sin egen sykkel kan også skape en følelse av mestring. Alle våre barnesykler har lettvektsserier, som matcher vekten til barna. Ingen ønsker tunge sykler, det gjør heller ikke de minste.
Vi vil også påpeke hvor viktig det er med gode pedaler. Noen barnesykkel modeller kommer med plastpedaler. Disse blir fort glatte når det er våte forhold. Da er det viktig å passe på at barnas sko ikke er for glatte under disse forholdene. Alle pedaler på våre barnesykler kan lett byttes ut.
Det er også en stor fordel med sykkelmodeller som har justerbare bremser. På denne måten kan vi justere avstand på styret slik at det passer bra til små hender. Tynne håndtak er også bra å ha på en barnesykkel. Man må også passe på hvor mye luft dekkene har. Hvis det er for mye i dem, så blir de harde, vanskeligere å få grep i svingene og med mindre demping. En barnesykkel med myke dekk gjør det mer behagelig for barn og enklere for dem å nå ned til bakken. Du kan gjerne lese flere tips hos Syklistforeningen sin nettside.

Sikkerhet i trafikken er selvsagt viktig når barna er ute å sykler. Kjøper du barnesykkel av oss kan vi forsikre deg om at de er utstyrt med gode bremsealternativer, reflekser på pedalene, reflekser foran og bak og ringebjelle. Det er like viktig å lære barna hvordan sikkerhet i trafikken fungerer. Når de lærer seg å sykle er det smart å implementere trafikkrelger og vise skjønn, det vil være et godt grunnlag for at barn skal lære god fornuft når de er ute på trafikkerte veier seinere.
Bremsene på en barnesykkel er et omdiskutert tema. Skivebremser er mer effektive, til og med under våte forhold, og barna pleier å like det bedre, siden det ser tøffere ut. Men det medfører at både prisene og vekt blir høyere. Her må man gjøre en vurdering selv, men vi vil minne deg på at en barnesykkel trenger ikke så sterke bremser som en sykkel til voksne. Dette er fordi barna veier mindre enn en voksen person og en barnesykkel veier mindre enn en voksensykkel.


En trygg sykkelhjelm er like viktig som en trygg barnesykkel. Selv om barna kan fort bli flinke til å sykle, så er det alltid fare for å falle eller møte noe uventet i veien. Du kan her sjekke vårt utvalg av sykkelhjelmer som passer til barn. Hodets omkrets vokser saktere enn kroppens lengde, så en sykkelhjelm til barn kan brukes i flere år og trenges ikke å bytte så ofte som en barnesykkel. Men husk å bytte hjelm hvert 5.år, samt hvis at den har falt hardt og flere ganger i bakken. Det finnes forskjellige modeller av hjelmer. Men det viktigste ved å velge en hjelm som føles god på og er i riktig størrelse. Husk at en hjelm, det er den billigste forsikringen du har.

Vedlikehold av en barnesykkel er like viktig som for en sykkel til voksne, men heldigvis litt lettere å gjennomføre. Det er alltid greit å vaske og rengjøre en barnesykkel, spesielt etter dager med regnvær. Det er viktig å smøre kjedet med olje før våren kommer. Bruk en tynn og god kjedeolje laget til sykler. Pass på at det ikke kommer olje på bremseklossene. Dette kan hemme bremseeffekten på. Sjekk at gir og bremser fungerer som de skal. En barnesykkel tåler mye hardt bruk, men det er alltid greit å sjekke at bremser og gir fungerer som det skal. Sjekk også gjerne at dekkene har riktig mengde med luft og at mønsterdybden ikke er for slitt. Vi tar gjerne imot deres barnesykkel til vårt verksted og gir den en god service og sikkerhetssjekk. En barnesykkel fortjener også jevnlige servicer.
Når barna dine har funnet en barnesykkel de liker, så er det viktig å lære dem hvordan de kan ta vare på den. Bruk gjerne sykkellåser for å unngå tyveri og skuffelser. Vi har mange sykkellåser som er enkle å bruke på barnesykkel.
Husk også lys på sykkelen. Selv om barna kanskje bare skal sykle i gata rett foran huset, så er det viktig at de er synlig for andre, spesielt på kveldstid. Vi har lys i de fleste fasonger og varianter. Vurder og velg det lyset som passer best til ditt bruk. En barnesykkel kan også utstyres med støttehjul, skjermer og støtte.

Utvalget vårt på barnesykkel er de vi mener er best for at et barn skal ha en god og fornuftig læringskurve gjennom årene. Å sikre sykkelgleden hos et barn og ta vare på den utover ungdommen vil hjelpe å sikre gode og sunne verdier som de kan ta med seg videre i livet. Sykkelen er en av verdens største idretter, men også en av verdens største fritidsaktiviteter. I tillegg så er det et miljøvennlig og bærekraftig transportmiddel året rundt.
Når du skal lete etter en ny barnesykkel, så kan det være lurt å involvere barna i prosessen. Det kan være små detaljer som farger som barnet ditt helt vil sikker være med å bestemme og velge. Dette kan også øke motivasjonen og entusiasmen for å sykle mer.

Hvem husker ikke sin første barnesykkel? Den følelsen… følelsen av frihet og eventyrlyst. Vi mener at alle barn bør ha muligheten til å oppleve de samme følelsene. Den mestringsfølelsen når man endelige klarer å holde balansen og sykle alene, uten noe hjelp, det er vel noe av den beste følelsen man husker, både som forelder og barn. Vi ønsker å hjelpe til slik at barnet ender opp med riktig barnesykkel, slik at det vil oppstå en kjærligheten til livet på to hjul. Alt starter med en barnesykkel. Alt utstyret på en barnesykkel bør være tilpasset en barnesykkel. Altså at bremsehendlene er i mindre skala, grunnet små hender. At pedalarmene og pedalene er mindre, grunnet kortere bein og mindre føtter. Vekten på en barnesykkel bør også matche barnet. Om en barnesykkel veier 15 kg og barnet veier 15 kg, så sier det seg selv at dette blir veldig tungt å manøvrere.
Om dine barn er ivrige på sykkelen og er gira på konkurranser, så er det ingen grunn til å stoppe her. Da anbefaller vi deg at du sjekker ut Norges Cykle Forbund sin nettside. Her ligger det en del aktuelle aktiviteter og konkurranser som er i nærområdet der du bor. Organisert trening gjennom en sykkelklubb kan være starten på mye glede og moro delt sammen med andre gutter og jenter som vil drive på med det samme. Som i følge Idrettsforbundet og deres tips mot barneidrett, så er det viktig å være allsidig ved å holde på med flere idretter samtidig. Dette vil gi et godt grunnlag både fysisk og mentalt hvis de etterhvert bestemmer seg for å satse på en idrett.

Det kan være lett å rote seg bort med så mange modeller, størrelser, komponenter, merker og andre faktorer som vil påvirke ditt eget og barnet ditt sitt valg av barnesykkel. Vi er her for å hjelpe deg og svare på alle dine spørsmål, så kontakt oss gjerne. Enten på nett, telefon eller stikk innom vår fysiske butikk.Barnesykkel er vårt fag!
Email: butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61270430
Storgata 86, 2615 Lillehammer