BOOTFITTING

Ekte håndverk

BOOTFITTING

Vi har lang erfaring med støveltilpasning og bootfitting i Norge. Vi kan blokke alpinstøvler og gjøre andre inngrep i støvlene, for den beste passformen.

Kontakt oss
butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61 27 04 30

Bootfitting er å tilpasse alpinstøvler

Ved tilpasning av alpinstøvler er alltid målet at foten skal sitte tight i støvlene, uten at det skal gjøre vondt. Når vi tilpasser alpinstøvler, kan vi gjøre følgende grep:

 • Blokke alpinstøvler
 • Frese skallet, slik at vi skaper plass der foten gjør vondt
 • Justere spenner, slik at de har riktig spenn rundt foten
 • Justere vinekelen på skallet
 • Oppvarming og tilpasning av innerstøvler
 • Støping av såler og tilpasning av såler

Vi gjør de grepene som skal til for at støvlene kjennes gode ut på din fot. Kjøper du støvelen hos oss er bootfitting selvfølgelig en del av vår service.

Riktig størrelse er et viktig utgangspunkt

Støvlenes størrelse oppgis alltid i centimeter, dette gjelder for uansett hvilket merke det er på støvelen.
Fotens lengde og bredde bør alltid måles nøye for å finne de støvlene som best passer din fot. En helt ny støvel skal alltid kjennes litt for kort ut når du står ”rett opp og ned” i butikken. Støvlenes cm mål, eller mondopoint på fagspråket, bør være ca like lang som foten. Hvis støvlene er for store, vil dette skape en hel del trøbbel etterhvert, da foten ikke får en riktig possisjon i støvlene. Ved kjøp av nye støvler, anbefaller vi alltid at du snakker med en støvelekspert, for den riktige og beste veiledningen, samt at du får full tipasning av støvlene.

“At støvlene dine har rett størrelse er en forutsetning for at du skal få gode skidager. Vi på Lillehammer Sport ønsker alltid å gi deg den beste servicen når det kommer til støveltilpasning/bootfitting og kjøp av alpinstøvler”

Hvordan måle foten

Du kan fint måle foten din hjemme, dette kan du gjøre ved å finne frem et ark, en tusj og en målestokk/linjal. Legg arket ned på gulvet og plasser det inntil
en vegg. Stell deg opp på arket, med helen inntil veggen og tegn rundt foten. Deretter måler du lengden fra starten på arket, til det lengste punktet tåen din markerer. Husk også å måle bredden på foten din. Den måler du fra storetåleddet og over til lilletåleddet.

Problemløsninger

Kalde føtter

 • Riktige sokker: en god investering er å gå til innkjøp av et par alpinsokker. Disse er i ull, har god passform og bygger ikke mer enn nødvendig i støvelen. Unngå lave sokker, sokker i bomull og for tjukke sokker. Dette skaper kun unødvendige vondter.
 • Sokker med elektronisk varme: For deg som fryser lett på beina, er dette en god prolemløser. Sokken er utstyrt med et varmeelement under i front av foten. Elementet varmes opp av en batteripakke, som er festet i toppen av sokken.
 • Batteripakke til varmesåler eller varmeelement: vi monterer på batteripakke, til enten en formstøpt såle eller en ferdigsåle. Denne løsningen gjør underverker for hver en frysepinne.
 • Blokke ut tåboksen: hvis støvlene er for tighte foran ved tærne, kan vi gjøre selve tåboksen større ved å blokke den ut. Dette skaper litt mer luft, noe som igjen vil skape varme.

Krampe

 • Såler: en anatomisk såle gjør at foten beholder sin naturlige posisjon i støvlene og får den støtten den trenger i fotbuen.
 • Helløfter: krampe kan komme av for hardt trykk over fotens fremre del. Vi monterer inn en helløfter, som fordeler trykket jevnt over foten.
 • Nye støvler: har du gått til innkjøp av feil støvel til din fot, vil denne gi deg krampe og ubehag. Er f.eks støvlene for store, spenner man ofte foten for at man skal sitte fast. Dette skaper kramper og ubehag under og rundt foten.

Ømme føtter

 • Såler: å invistere i en såle som vi støper til din fot, gir bedre posisjon i støvlene som forhindrer at foten kolapser i en eller annen retning.
 • Blokking eller fresing: la oss se om vi bør gjøre litt mer plass i støvlene dine, på steder som det klemmer litt ekstra.

Dårlig helgrep

 • Såler: en formstøpt såle vil gjøre at helgrepet blir bedre, på grunn av en bedre posisjonering av foten.
 • Montere helsperre: ved å montere en helsperre, vil vi låse helen, slik at den ikke kan bevege seg. En meget effektiv løsning.

BOOTFITTING

Vi har lang erfaring med støveltilpasning og bootfitting i Norge. Vi kan blokke alpinstøvler og gjøre andre inngrep i støvlene, for den beste passformen.

Kontakt oss
butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61 27 04 30

Handlekurv