Telt

Telt fordelt på årstid

Lillehammer Sport jobber med Helsport, Hilleberg og MSR telt. Det betyr at vi fører lager på et bredt utvalg av telt til forskjellige behov til konkurransedyktige priser. Ta gjerne kontakt med oss for veiledning.

Kontakt oss gjerne eller stikk innom vår fysiske butikk.
Email: butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61270430
Storgata 86, 2615 Lillehammer

Telt fordelt på størrelse

Hvilket telt skal jeg kjøpe?

Å kjøpe seg riktig telt er en investering i turglede, sikkerhet og komfort. Et telt skal passe dine turer.

Når du skal kjøpe deg nytt telt, er det viktig at du finner ut hva som er det viktigste for deg. Dette kan vi hjelpe deg med!

Her har vi samlet masse tips til hvordan du skal velge riktig telt for alle dine fremtidige teltturer!

  • Hva slags turer skal du bruke teltet til?
  • Hvor mye kommer du til å bruke teltet?
  • Hvor mange, og hvem, skal teltet passe til?
  • Sett opp en prioriteringsrekkefølge på hva som er det viktigste – for deg!

Helsport er Skandinavias ledende telt- og soveposeprodusent. Teltene fra vår tradisjonsrike norske produsent er ofte testvinnere og har et svært godt omdømme hos alt fra ferieturister til ekspedisjonsfolk.

Mountain Safety Research (MSR) har vært ledende med produksjon av klatre- og friluftsutstyr i over 45 år. Drivkraften har hele tiden vært å lage kvalitetstelt, og utvikling av produkter og forskning har siden oppstarten vært grunnpilarene i alt MSR gjør. MSR telt er godt kjent for å bli brukt i høye fjell og ekspedisjoner. TV Norges 71 Grader Nord bruker MSR telt i 2020.

McKinley telt har et stort og variert utvalg av alt fra campingtelt til ekspedisjonstelt. Vi fører fjelltelt-modellene som gir mye telt for pengene.

Hilleberg telt


Helsport

Helsport er et norsk firma som har utviklet og produsert telt siden 1957. Kontinuering utvikling sammen med dyktige turfolk og bruk av produktene i de mest krevende ekspedisjoner har gitt Helsport høy status som et kvalitetsmerke på telt. Helsport er kvalitet, også etter at teltet er kjøpt. På Melhus reparerer de skader på duk, de kan gjøre spesialtilpasninger og lagerfører reservedeler til alle modeller i 10 år. Vi kan finne fire forskjellige “telt-familier” hos Helsport. De har laget med forskjellige materialer og er ment til å fylle forskjellige behov.


Helsport Trek telt

Komfort og brukervennlighet

TREK serien er utviklet med tanke på komfort og brukervennlighet. Denne kategorien representerer kvalitetsprodukter som tilfredsstiller alt fra hverdagsaktiviteter og dagsturer til overnattingsturer i skogen og på fjellet. TREK – telt har en kombinasjon av god plass og mange utluftningsmuligheter som gir høy komfort og økt trivsel på teltturen. Disse teltene er også enkle i bruk og av svært god kvalitet.


Helsport Pro telt

For den vekt- og volumbevisste

Pro – produktene er laget for de som er vekt- og volumbevisste. Produkter i denne kategorien har funksjonelle detaljer, samt lette og samtidig svært sterke materialer. Her finner du produkter med det ”lille ekstra” til blant annet langturen, dagsturen, klatreturen eller sykkelturen. Så skal du på en tur hvor vekt og volum er viktig er dette svært allsidige produkter som virkelig gjør jobben. Pro – telt er lette tre- og firesesongers telt utviklet for norske forhold.


Helsport Superlight telt

For den vekt- og volumbevisste

Superlight serien er de letteste modellene til Helsport. Teltene har funksjonelle detaljer og praktiske løsninger som man, samt lette og samtidig svært sterke materialer. Superlight er perfekt for de lengre turene, dagsturen, klatreturen eller sykkelturen. Skal du på tur hvor vekt og volum er viktig er dette svært allsidige produkter som virkelig gjør jobben. Superlight duken er litt skjørere enn Pro utgavene, vi anbefaler footprint til Superlight serien.


Helsport X-Trem telt

For ekstreme forhold X-Trem –telt er konstruert for å tåle de mest ekstreme forhold. Et telt i X-Trem serien sikrer beskyttelse og fremstår som meget pålitelig. Alle telt er testet under ekspedisjoner på alt fra Antarktis, Patagonia, Sydpolen og Nordpolen. Helsport har satt sammen mange års erfaring og laget produkter i samarbeid med blant andre Aleksander Gamme, Børge Ousland, Baffin Babes og Hvitserk. X-Trem telt er meget robuste firesesongers telt som skal sikre deg i de mest ekstreme værforholdene. Ditt nye X-Trem telt kommer med stormmatter, forsterkede bardunerungsknapper og andre detaljer som sikrer deg et telt til alle værforhold.


Her kan du få et innblikk på en av Helsport sine bestselgere, Lofoten X-trem Camp:


MSR Gear Telt

MSR Gear (Mountain Safety Research) er et amerikansk firma med et bredt utvalg av modeller i forskjellige produktkategorier. MSR har en stor troverdighet blant de som driver ofte ute i friluftslivet. MSR er kjent for sin god plass inne i selve teltet og for sin lave vekt og MSR er synonymt med høy kvalitet og sikkerhet. Hubba modellene har blitt blant merkevarens mest populære telt.
Hubba Hubba NX 2 modellen fokuserer vi mest på, og skal alltid være på lager. Hvis du er på jakt etter en telt som er romslig, men også svært lett og ventilerende, for å ta med deg i dine eventyr i sommerhalvåret, så er det absolutt et telt du må vurdere. Som du kan se på videoen nedenfor, teltet er lett og tar lite plass i sekken. MSR Mutha Hubba NX 3 er et av markedets aller beste tre-mannstelt. Denne bestselgeren veier lite, er kompakt og solid. Det er enkelt å pakke med seg i sekken, og det er enkelt å sette opp takket være klips og fargekodede stangfester. Teltet er frittstående slik at det holdes oppe uten at du trenger plugger eller barduner. Regnkanaler ved de to dørene hindrer regnet i å dryppe inn ved dårlig vær. På hver sin side har du et fortelt, perfekt for oppbevaring av sekker og annet utstyr. Teltets takhøyde er på 112 cm, noe som gjør det mulig å bevege seg inne i teltet. Og det veier bare 1,90 kg!


Hilleberg telt


McKinley telt

Tilbehør til teltFjellduk

Lykter

Plugger

Tips til valg av telt

Det er mange forskjellige teltmodeller man kan velge i, avhengig av preferanser, prioritering, behov og smak. Vi anbefaler deg at du først gjør en vurdering av bruksområde, når på året du skal bruke det, hvor mange som skal være med i teltet og hvor viktig vekt er før du bestemmer deg for hvilket telt du skal velge.

–   Skal teltet brukes året rundt, eller kun enkelte årstider?
–   Hvor mange personer skal det være plass til?
–   Hvor mye betyr vekt opp mot innvendig volum og komfort?
–   Skal du bruke teltet mye alene (velg i så fall en konstruksjon som forenkler oppsett)
–   Camper du mye på svaberg og annet underlag hvor plugging ikke er mulig (da bør du vurdere en selvstående kuppelmodell)
–   Skal du koke/ lage mat inne i teltet?
–   Ferdes du oftest i høyfjell, skog eller lavland? I høyfjellet kreves det svært vindstabile telt.
–   Skal du bruke teltet på langturer vinterstid, og/eller i områder som er svært værutsatte med fare for storm, skred eller liknende?

Flere telt har mulighet for å bruke Footprint. Footprint er en ekstra bunnduk for dobbel beskyttelse ved oppsett av telt på ujevn og skitten grunn. Dette i tillegg til at det beskytter mot kondens som oppstår fra bakken, øker komforten. Du får et “tørrere klima” i teltet og det forlenger levetiden på teltduken.

Annet ekstrautstyr du bør vurdere å bruke sammen med telt, er et tarp. Dette er en enkel, effektiv og svært anvendelig duk for beskyttelse på teltet mot vær og vind. Tarpen kan man bruke til alt fra enkel rast til overnatting over flere netter. Med en sterk duk, barduner og kreativ bruk av trær og andre naturlige elementer, gir tarpen deg utallige muligheter for ulike typer oppsett. Tarp er perfekt sammen med bardunstrammere som festes rundt trær og som enkelt kan tilpasses raste- eller overnattingsplassen.

Hvis du skal bruke teltet vinterstid, anbefaler vi deg at du sjekker vårt tips til valg av vintertelt her.
Å sove ute på vinterstid er noe som kan gi utrolige fine opplevelser, men da er det viktig å være godt nok forberedt. Valg av plassen du skal sove er mer krevende her enn på andre årstider, på grunn av snø og kulde.
Det er viktig å holde god avstand fra bratt terreng for å unngå å være i utløpsonen til et skred. I tillegg så må du lære deg gode rutiner som hjelper deg til å sove mer behagelig. Å lage et kulde-hull og flate ut området du skal sove over, øker både komfort og varmen inne i teltet.

Sjekk ut filmen under, for en genial guide for camping vinterstid.

I tillegg har noen merker som Helsport stor variasjon av teltformer, slik at man kan utnytte egenskapene til hvert telt maksimalt. Derfor kan du finne modeller som er  tunneltelt, kuppeltelt eller lavvo. Modellene har også forskjellig antall innganger og noen av dem har «camp-rom» som vil øke komforten betydelig inne i teltet.
Hvis du leter etter et ekspedisjonstelt, så må du vurdere hvor viktig det er for deg å ha et telt laget med camp-rom. Hvis uværet skulle vare lenge vil det være større behov for bedre plass til enklere klesskift, matlaging og muligheten for å sitte behagelig. Vi anbefaler at du tester teltet ute i hagen eller på en kort tur i marka, slik at du er godt forberedt til turen.

Vi lever i et land som er skapt for å dra på telttur. Enten du ønsker å sette opp telt ved sjøen, i skogen eller på høyfjellet kan det være smart å sette seg inn i noen lover og regler for hvor man kan sette opp telt. Reglene er ganske enkle og omhandler enten hvorvidt du setter opp telt i innmark eller utmark. Innmark er områder som strekker seg rundt jorder, gårdsplasser, hustomter og hager. Utmark er områder som strekker seg fra kyst, skog og fjell. I innmark har du kun lov til å sette opp telt hvis du har fått tillatelse av grunneier eller brukeren av eiendommen. I utmark kan du slå opp telt minst 150 meter fra nærmeste hus eller hytte. Du kan slå opp telt og bli værende inntil 2 døgn på samme sted. Du kan telte lengre hvis du er på høyfjellet eller langt fra bebyggelse. Info hentet fra  Miljødirektoratet

Vi elsker å dra på tur med telt i sekken. Friheten ved å kunne overnatte hvor man vil og tryggheten med tak over hodet, gjør at hver en tur, lang eller kort aldri blir lik. Når vi setter opp telt, ønsker vi å finne den ultimate telt plassen. Noen små smarte tips og triks gjør at man ligger godt, uten å måtte bekymre seg for om teltet står, eller om man blir våt gjennom duken. Finn en plass som ligger i le og som er så rett som mulig. Slår du opp et telt over en dump og det begynner å regne gjennom natten, blir telt duken våt og det kan trekke seg gjennom og inn i teltet. Sett alltid i alle pluggene på ditt telt. Du vet aldri om været vil slå om fra vindstille til sterk kuling på natten. Du kan finne mange gode turtips med flotte overnattinger i telt hos vår samarbeidspartner DNT Lillehammer
Oppbevaring av teltet etter turen og når det ikke brukes er en veldig viktig oppgave vi må huske å fullføre etter turene. Heng opp teltet og la den tørke i ett eller to døgn. Etter at du har sjekket at alt utstyret og materialer er tørket og uten noe fuktighet, så kan du pakke den på nytt. Gjør dette på en ryddig måte, slik det blir lettere for deg selv neste gang du skal bruke det. Nå kan du lagre teltet på et tørr plass uten direkte kontakt med sola.

Gjør et trygt kjøp av telt hos oss i Lillehammer Sport. Ta gjerne kontakt for informasjon og veiledning til å velge det riktige teltet for deg. Send oss en email eller ring, så finner vi ut av det sammen.
Har du noen spørsmål, ta gjerne kontakt med oss eller stikk innom vår fysiske butikk.
Email: butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61270430
Storgata 86, 2615 Lillehammer