Liggeunderlag

Liggeunderlag

Sommeren i norge er ikke alltid så varm som man gjerne skulle ønske. På fjellet og ellers i marka kan det bli nokså kaldt om natten, selv om sola har stekt på hele dagen vil du lett kun fryse om du ikke har riktig liggeunderlag.

Det hjelper lite å ha verdens varmeste sovepose ettersom vekten din presser sammen dun/fibrene under deg i soveposen. Når fibrene eller dunet blir presset sammen mister den egenskapene sine. Det er her liggeunderlaget kommer inn.

Det du skal se etter når det kommer til liggeunderlag er hvor høy eller lav r-verdien er på liggeunderlaget. Vi har liggeunderlag fra exped, thermarest, mammut, mountain equipment og JR Gear. Et liggeunderlag med høy r-verdi vil isolere bedre enn ett med lav r-verdi. Typisk for de med høy r-verdi er at de vil være tyngre enn ett med lavere r-verdi.

For sommerbruk holder det som regel med ett enkelt liggerunderlag som ikke trenger å være oppblåsbart. Når det kommer til de kaldere årstidene i norge vil det være lurt med et liggeunderlag med høyere r-verdi, en god nattesøvn er essensielt for om du skal få en super neste dag på tur.