Støvelakutten

 

At støvlene dine har rett størrelse er en forutsetning for at du skal få gode skidager. Vi på Intersport Lillehammer ønsker alltid å gi deg den beste servicen når det kommer til valg og tilpasning av alpinstøvler. Når det gjelder tilpasning vil det si at vi kan blokke/frese i støvelen på de plassene det føles vondt, justere spenner riktig, justere vinkelen på skallet, oppvarming av innerstøvler og eventuelt padde opp foten for å lage mer plass i innerskoen. Vi ønsker å gjøre de grepene som skal til for at støvlene kjennes gode ut på din fot. Kjøper du støvelen hos oss er dette selvfølgelig en del av vår service.

Støvlenes størrelse oppgis alltid i centimeter. Det vil si at størrelse 27 er ca 42,5 i eu, dette gjelder for uansett hvilket merke på støvelen.
Fotens lengde og bredde bør alltid måles nøye for å finne de støvlene som best passer din fot. En helt ny støvel skal alltid kjennes litt for kort når du står ”rett opp og ned”, det er først når alle spenner er spent og du flekser fremover som i en naturlig grunnposisjon på ski at du vil kjenne at trykket slipper foran i støvlene. Hvis støvlene dine er for store, vil de faktisk kunne kjenne for smale, fordi at den bredeste delen på foten ikke lenger treffer den bredeste delen på støvelen.


Hvordan måle foten

Du kan fint måle foten din hjemme, dette kan du gjøre ved å finne frem et ark, en tusj og en målestokk/linjal. Legg arket ned på gulvet og plasser det inntil
en vegg. Stell deg opp på arket, med helen inntil veggen og tegn rundt foten. Deretter måler du lengden fra starten på arket, til det lengste punktet tåen din markerer. Husk også å måle bredden på foten din. Den måler du fra storetåleddet og over til lilletåleddet.

 

Kalde føtter
Problemløsning:

Støvelvarmer, en batteripakke og et varmeelement som vi kan montere i sålen din. Dette gjør underverker og vil mest sannsynlig gi frysepinner et helt nytt liv i bakken.

Varmesokker, sokker med elektronisk varme.

Sokker, sokker i bomull blir fuktige og gir dårlig blodsirkulasjon. Resultatet er at man fryser og at støvlene ikke sitter som de skal. Bytt til en skisokk, med ull. Husk også og alltid ha rene sokker, de varmer bedre!

Krampe
Problemløsning:

Såler, sålene som følger med når man kjøper et par skistøvler kan brukes til opptenning i peisen. Vi støper såler som gjør at foten beholder sin naturlige og riktige posisjon i støvlene.
Helløfter, krampe kan komme av for hardt trykk over fotens fremre del. Vi kan da legge inn en helløfter som fordeler trykket jevnt over foten.
Feil støvel, eller for stor støvel vil kunne gi deg krampe og ubehag. Sitter man ikke skikkelig fast i skoen, blir det til at man spenner foten og da kan det oppstå kramper på undersiden av foten.


Ømme føtter
Problemløsning:

Såler, invester i en såle som vi støper til din fot. Den gir foten og de følsomme punktene riktig posisjon i støvlene.

Blokking eller fresing, la oss se om vi bør gjøre litt mer plass i støvlene dine på steder som det klemmer litt ekstra.


Dårlig helgrep
Problemløsning:

Store støvler, en løsning kan være å padde opp rundt helen i innerstøvelen slik at helen vil sitte bedre på plass.
Støvler med stor plass i hel, kan være en utfordring for de med lite volum rundt helen. En helløfter kan være redningen.


Noen begreper

Fleks: Betyr rett og slett hvor stiv støvelen er og hvor mye den tillater at underbeinet bøyer seg fremover. Å finne riktig fleks er meget viktig. Det er stivheten på støvelen som bestemmer hvilken posisjon du havner i. Faktorer som påvirker hvilken fleks din støvel skal ha er fremfor alt din vekt, styrke og ferdighet. Skienes lengde og bredde har også en betydning, støvelen skal formidle dine bevegelser ut i skia, så eksakt som mulig.

Canting: En slalomsving blir til ved belastning av skias innerkant. Det kan fort bli et problem for den som for eksempel har lett hjulbeinhet, noe som kan gjøre at man automatisk havner på ytterkant. Gjennom å forandre på vinkelen i støvlenes skaft, som på fagspråket heter canting, vil den hjulbeinte´s fot kunne havne plant mot såle og ski. Først da kan man få kantet skia maksimalt i hver sving. Muligheten for å justere canting fins på de fleste støvler, utenom de aller enkleste.

Såler: Alle støvler blir i dag levert med en enkel standardsåle som ikke vil gi deg noen form for støtte. Med en anatomisk tilpasset/støpt såle vil du få en helt annen støtte rundt foten pluss at den vil gi skikjøringen din et skikkelig KICK!! En såle vil rett og slett kunne skape en større skifølelse for deg.

 

Priser støveltilpasning.

30 min –        500,-

1 time –       1 000,-

1t 30 min     1 500,-

Under tilpasning har vi mulighet til å blokke, frese, forme innerstøvler, analyse av fot og tilpasning av støvel, justering av spenner, fresing av toppsåle, padding av innersko og montering av varmeelement.

RANDONNEESTØVLER

ALPINSTØVLER

TELEMARKSTØVLER

JUNIORSTØVLER