Hva skal jeg ha med meg på vintertur?

Turene vinterstid er noe helt spesielt. Enten du skal på en flere ukers lang tur, eller du “bare” skal på en helgetur, må turen planlegges nøye. Ingenting kan etterlates til tilfeldighetene. Sterk kulde, tunge forhold i dyp nysnø eller uforutsette ting som skader på utstyret kan ødelegge den gode opplevelsen – om du ikke er godt forberedt.

Men vinterturene er også kanskje de flotteste. Har du kledd deg riktig og har med det viktigste utstyret, er det bare å nyte. Under har vi samlet et utvalg med utstyr vi mener er både viktig og riktig å ha med seg for at vinterturen skal bli optimal.

 

Har du noen spørsmål, ta gjerne kontakt med oss eller stikk innom vår fysiske butikk.
Email: butikk@lillehammersport.no
Tlf: 61270430
Storgata 86, 2615 Lillehammer


Riktig klær

Klærprodukter har utviklet seg veldig etter Amundsen kom seg til sørpolen med reinsdyrskinn, selskinn og ulvskinn. Likevel, så er ull produkter fortsatt de beste vi kan ha på oss, ihvertfall som første plagg.

I tillegg så har vi i Intersport Lillehammer mange gode dunkjakker og skalljakker, som vil beskytte oss mot elementene og har en langvarig levetid. Vi satser for kvalitet til en god turopplevelse.

  • Ullplagg fra Aclima, Ulvang og Devold dekker veldig godt våre behov til turen. Disse merkevarer har gode produkter for undertøy, mellomlag, sokker, lue og gensere.
  • Dunnjakker og skalljakker fra Arc’teryx, Mountain Equipment og Rab er vår favoritt valg for å holde oss tørre og varme.
  • Lill-Sport har gode produkter for ekspedisjons hansker som tåler mye kulda.
  • *En god tips er å ta med deg en vanntettpakke for å holde klær og andre ting tørr underveis!


Telt, Sovepose og Liggeunderlag

Noe av det beste med lengre vinterturer er frihetfølelsen av å kunne bo der du klarer å oppsette teltet ditt, lage mat og hvile litt slik at du blir ladet til neste dag.  Vi undervurderer ikke dette, og vil pakke med oss det vi kommer til å trenge, uten at det veier 1 gram ekstra.

  • Telt: Helsport X-Trem serien er en super produkt utviklet for og av ekspedisjoner. Vi finner forskjellige modeller som tilbyr mer eller mindre plass avhengig av behovet vårt.
  • Sovepose: Vi anbefaler de soveposene som er rangert som vintersoveposer i vår nettbutikk. Utvalget vårt er Mountain Equipment, Mammut og Helsport. Mer av T-Comfort og T-Limit er de temperatur verdier for å ha en god natt. Den første er den som er anbefalt for kvinner og den andre for menn.
  • Liggeunderlag: Her har det skjedd mye i det siste tida. Luftliggeunderlag har kommet til markedet for å øke komfort og varmen til vår telt liv under vinterturen. Vi anbefaler deg å sjekke våre produkter av EXPED, Thermarest og JRGear for å finne de som passer deg og dine behov best.
  • Fjellduk er også noe du vil helst ha med deg på fjellet, uansett tur.


Pulk

Når du drar på flere dagers tur, trenger du å ta med deg mer utstyr enn det du har plass i ditt største sekk. Vi er enige med at det beste måtte å bære på alt du trenger i lange vinterturer er med en pulk. Pulken skal gjerne være stiv og solid med gode pakkeløsninger. I tillegg, så skal den ha god glid og flyte over snøen. Fjellpulken og Piteraq er de vi velger for å finne gode pakkeløsninger.


Fjellski, Sko, Gamasjer

Vintertur er synonym for skiturer for de fleste. Når vi skal gå langt og lenge, så holder vi oss unna det aller bratteste terrenget. Da er fjellski vår beste valg. De er lette og raske, samtidig som de er egnet med stålkanter som vil hjelpe oss i både nedkjøringer og over glatte partier. Åsnes ski er en av de beste merker for skandinaviske og polare forhold. Da er det viktig at vi velger den skinnfeller som passer best for turen vår.

Fjellskisko kan vi finne dem av varierende høyde og foring. For oss i Intersport Lillehammer, er det både Crispi og Alfa  de skoene som dekker flest behov.


Matlaging

Dagen er over, teltet er satt opp, sola er på vei ned og blir snart enda kaldere…. men jamenn hvor godt det skal bli med varmt middag laget i stormkjøkkenet! Matlaging ute på tur må ikke undervurderes. Det kan fort bli krevende hvis du ikke har kontroll på utstyret. Men vi kan fastslå at uansett hva du lager, alt smaker bedre på primusen etter en lang dag. Vi må heller ikke glemme at å våkne med en varm kaffekopp inne i teltet midt i vinterfjellet føles som det mest luksuriøse i hele verden!

Vi har flere alternativer for deg i vår nettbutikken, hos Turkjøkken.  Du må huske at gass fungerer ikke optimalt med mange kuldegrader, da er det bedre å ha brensel-turkjøkken med seg.

Real Turmat gjør det også veldig lettfint for alle å få med seg en god, varm og ernæringsrik måltid på tur.

Det er også en stor fordel å drive med matlaging med en eller flere gode termos. I tillegg til å gi oss muligheten til å bringe varmt drikke til dagens tur.


Vi må ikke glemme…

Vi har fortsatt mange viktige små ting vi må huske å ta med oss som vil absolutt gjøre en forskjell i opplevelsen vår på vintertur.


 

VINTERTUR

Slider